környezetbarát fafestés, faviasz, faolaj

ami embernek és fának a legjobb

PNZ Vörösfenyőés cédrus olaj / Laerchen cedern öl/ - 1/20

PNZ Vörösfenyőés cédrus olaj / Laerchen cedern öl/ - 1/20
kültéri időjárásálló:+
UV -álló:+
fa felületre:+
méregmentes környezetbarát:+
színtelen + színválaszték igen:színtelen
beltérre is:+
agresszív oldószer mentes:vizbázisú
impregnálóval alapozni indokolt:kültéri alkalmazás esetén

PNZ LÄRCHEN- UND ZEDERN-ÖL

                         kiszerelésliterben és link arendeléshez

0.775   2.50

- Vörösfenyő- és cédrus olaj
Természetes növényi olajokból készült, kül- és beltéri bevonat vörösfenyőből és cédrusból készült faanyagok védelmére. Színtelen, de a nanotechnológiának köszönhetően védi a faanyagot az UV-sugárzástól. Időjárásálló, oldószermentes, nyitott pórusú. Pergolák, kerítések, kerti házak és más, vörösfenyőből és cédrusfából készült bel- és kültéri szerkezet védelmére és ápolására.
Dörzsölés-állósága korlátozott teraszpadlóra, járófelületre nem megfelelő.
A DIN 53160 szabványnak megfelelően nyál- és izzadtságálló.
Az EN 71-3 szabványnak megfelelően gyermekjátékokra alkalmazható.
 
Alkalmazás
Tisztítsuk meg a felületet PNZ Gartenholzreiniger - Kerti bútor tisztítóval. A felület legyen tiszta, por- és zsírmentes, száraz, a fa nedvességtartalma legyen 18% alatti.
Kültéren és vizes helyiségekben, azaz penészesedésre, gombásodásra hajlamos felületeken alapozzunk PNZ Imprägniergrund - Impregnáló alapozóval.
A felhordás és a száradás során a termék, a felület és a környezet hőmérséklete legyen +8°C felett.
Használat előtt és közben a terméket keverjük fel. Ha különböző gyártási idejű termékeket használunk fel, akkor használat előtt keverjük össze egy nagyobb edényben. Folyékony állapotban tejszerű, de megszáradva színtelen.
Két vagy három rétegben, kenéssel, szórással, hengereléssel vagy merítéssel. A bütü részeket is telítésig kell beitatni. A rétegek közt várjuk a száradásra 3-6 órát. A teljes száradás 8-12 órát vesz igénybe, ez nedves időjárás esetén meghosszabbodik.
Ha színesebb bevonatot akarunk, a megfelelő színt PNZ Color-Öl - Színes olajjal, PNZ Aussen-Öll - Kültéri olajjal vagy PNZ Holz-Wachs W - Faviasszal vigyük fel, és a PNZ Lärchen- und Zedern-Öl - Vörösfenyő- és cédrus olaj csak legfelső réteg legyen, így az UV elleni védelem jelentősen emelkedik.
Száradás után a kültéri, nem burkolt favégeket kezeljük PNZ Strinkantenwachs - Bütüviasszal.
 
Karbantartás
Évente egyszer kenjük át egy réteg PNZ Lärchen- und Zedern-Öl - Vörösfenyő- és cédrus olajjal. Ezzel mindig pótoljuk az elkopott részeket, javítjuk a sérült felületeket. Az évi egy karbantartó kenés összességében kevesebb munkát, költséget, és folyamatosan szebb felületet jelent, mint az időszakos teljes felújítás.
 
Kiadósság - anyagszükséglet
6-10 m2/ liter egy rétegben, függően a felület csiszoltságától, a faanyag nedvességtartalmától. Bordázott felületeken a tényleges felület a mért 1,5-2-szerese is lehet. A három réteggel összesen kb 300 ml anyagot vigyünk fel négyzetméterenként. Ha ennél kevesebb kerül a felületre, az UV-védelem nem lesz elegendő.

Tárolás
Hűvös, fagymentes helyen. Kereskedelmi forgalomba hozható eredeti, bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 3 éven belül. Gondosan lezárt csomagolásban a gyakorlatban még évekig felhasználható.
 
Tisztítás
A szerszámokat közvetlenül a használat után mossuk el szappanos vízzel.
 
Összetevők
Nemesített természetes olajok, víz, természetes emulgeálószerek.
 
Biztonsági előírások
A kémiai biztonságról szóló, 2000. évi XXV. törvény alkalmazása szempontjából nem minősül veszélyes keveréknek, így biztonsági adatlap kiadása nem szükséges.
Fontos
A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.
 


Név:
E-mail cím:*
Telefon:*
Üzenet:*
Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!