környezetbarát fafestés, faviasz, faolaj

ami embernek és fának a legjobb

PNZ TERASZOLAJ /Douglasien terassenöl/ - 1/10

PNZ TERASZOLAJ /Douglasien terassenöl/ - 1/10
kültéri időjárásálló:+
UV -álló:+
természetes növényi olaj:emulsió
fa felületre:+
méregmentes környezetbarát:+
színtelen + színválaszték igen:csak fenyősárga színű
járófelületre is - kopásálló:+
beltérre is:+
agresszív oldószer mentes:oldószer mentes
impregnálóval alapozni indokolt:hazai fafajták kültéri alkalmazása esetén

PNZ DOUGLASIEN-TERRASSENÖL - Duglászfenyő teraszolaj

                      Kiszerelés literben és link a rendeléshez

  1.0   2.5    5.00


Természetes olaj-emulzió duglász- és vörösfenyőfélék, valamint a kemény- és egzotikus fafajtákból készült teraszok és más szerkezetek ápolására és védelmére. Nano-finomságú felületimpregnáló szer, speciálisan e két fatípus kémiai összetételéhez igazított összetételben gyártva.
Kakaószerű folyadék, amely természetes barnás színét a száradás közben nyeri el. Erősen vízlepergető hatású felületet eredményez, amely UV- és időjárásálló, és nagyon lassan bomlik le, ezért hosszan tartó védelmet ad a szürkülés ellen.
Védi és ápolja a kerti bútorainkat, a teraszpadlót, faborításokat, kertberendezéseket és kerti utak tartozékait, kerítéseket, falborításokat, szegélyeket.
Alkalmazás
Kültéren, vizes helyiségben, puhafáknál, azaz penészesedés és gombásodás veszélye esetén PNZ Imprägniergrund W - Impregnáló alapozóval kell előkezelni a felületet.
Használat előtt alaposan keverjük fel. A felhasználás és száradás során a termék, a felület és a környezet hőmérséklete legyen 8°C felett.
A teraszolajjal a favégeket telítésig itatjuk, és a felületeket legalább két réteggel kezeljük. A két réteg felvitele közt a száradási idő legyen legalább 3-6 óra, de ne legyen több, mint 24 óra. Teljes száradás 8-12 óra, de hűvös, nedves időben ennél hosszabb is lehet.
A különböző gyártási idejű termékek közt minimális színeltérés lehetséges, ezért felhasználás előtt azokat érdemes egy nagyobb edényben összekeverni.
A nem burkolt favégeket érdemes a teraszolaj száradása után egy réteg PNZ Stirnkantenwachs - Bütüviasszal lekenni. Ez megakadályozza a nedvesség felszívódását, és ezzel a favégekre jellemző szétnyílást, korhadást.
Karbantartás
A járófelületeket évente 1-2 alkalommal, az egyéb kültéri felületeket 1-2 évente ellenőrizzük. Ahol kopást, sérülést tapasztalunk, kenjük át egy réteg teraszolajjal.
Kiadósság
A felület csiszoltságától és a faanyagtól függően 4-8 m2/liter rétegenként. Bordázott teraszanyagoknál vegyük figyelembe, hogy a tényleges felület jelentősen nagyobb lehet a mértnél (x1,3-1,8).
Szerszámok tisztítása
Közvetlenül a használat után szappanos vízzel.
Tárolás
Hűvös, fagymentes helyen. Kereskedelmi forgalomba hozható a gyártástól számított 3 éven belül. A maradékot töltsük át kisebb edénybe, és zárjuk le légmentesen, évekig eláll, és jó lesz a későbbi karbantartásokra, javításokra.
Összetétel
Nemesített természetes olajok, víz, természetes emulgálószerek, ólommentes szárítóadalékok, vasoxid-pigment, nanoméretű adalékok. Méreganyagoktól mentes.
Biztonsági előírások
A kémiai biztonságról szóló, 2000. évi XXV. törvény alkalmazása szempontjából nem minősül veszélyes keveréknek, így biztonsági adatlap kiadása nem szükséges.
Fontos
A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.


Név:
E-mail cím:*
Telefon:*
Üzenet:*
Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!