környezetbarát fafestés, faviasz, faolaj

ami embernek és fának a legjobb

PNZ OBJEKT ÖL többféle színben /beltéri faolaj/ - 1/23

PNZ OBJEKT ÖL többféle színben /beltéri faolaj/ - 1/23
PNZ OBJEKT ÖL többféle színben /beltéri faolaj/
PNZ OBJEKT ÖL többféle színben /beltéri faolaj/
PNZ OBJEKT ÖL többféle színben /beltéri faolaj/
PNZ OBJEKT ÖL többféle színben /beltéri faolaj/
PNZ OBJEKT ÖL többféle színben /beltéri faolaj/
PNZ OBJEKT ÖL többféle színben /beltéri faolaj/
PNZ OBJEKT ÖL többféle színben /beltéri faolaj/
PNZ OBJEKT ÖL többféle színben /beltéri faolaj/
PNZ OBJEKT ÖL többféle színben /beltéri faolaj/
természetes növényi olaj:+
fa felületre:+
tégla kerámia cserép felületre:+
méregmentes környezetbarát:+
színtelen + színválaszték igen:+
Gyerekjátékokra EN71/3:+
járófelületre is - kopásálló:+
THERMOWOOD - THERMOHOLZ felületekre:+ csak beltérre
beltérre is:+ csak beltérre
OSB felületekre is:+
agresszív oldószer mentes:+
Nyál és izzadtságálló DIN53160:+
nehezen gyulladó /a megszáradt bevonat/ TLA053,DIN4102B2:+
BIO-építészetben is problémamentes IBR szerint:+
Csúszásgátló DIN51130-R10:+
Tanusítottan alacsony kibocsátás DIN EN 14342:+német piacra szánt termékeknél is engedélyezett

PNZ OBJEKTÖL - Beltéri padlóolaj

                  kiszerelési méretek literben és  link a rendeléshez

  0.75-lit  2.5


Természetes növényi olajokból készült felületkezelő szer beltéri fapadlók, parketták, bútorok, konyhai munkalapok felületére. Alkalmas a lúgozott vagy nyers padlók kezelésére, hazai kemény- és puhafákra, valamint az egzotikus fafajtákra, OSB lapokra. Matt felületet ad, hangsúlyozza a fa erezetét.
A hagyományos lakkokkal szemben az olaj nem alkot réteget a felületen, hanem a faanyag felső rétegeibe ivódik, a sejtfalakat kikeményíti. A fa felületi pórusai így nyitottak maradnak, ami lehetővé teszi a fa nedvességtartalmának természetes ingadozását. Ez jó hatással van a helyiség klímájára. Mivel nem képez réteget, ezért nem egy szintetikus műanyagfelületen járunk, hanem a faanyag természetes tapintását élvezhetjük.
Kopásállósága, tartóssága megfelel az egykomponenses parkettalakkokénak. Előnye a lakkokkal szemben, hogy foltban is javítható, azaz ha megkopik, megsérül, akkor nem kell az egész helyiséget újra felcsiszolni és átlakkozni, elegendő csak a megkopott részt újrakezelni, az illesztések nem látszódnak. Rendszeres karbantartással az élettartama korlátlan lehet, illetve annyi, amennyit a faanyag kibír.
Felhordáskor nem húzza fel a felület szálait, nem igényel köztes csiszolást. Száradás során a faanyag nem vagy alig vetemedik.
A DIN 53160 szabványnak megfelelően nyál- és izzadtságálló.
Az EN 71-3 szabványnak megfelelően gyermekjátékokra alkalmazható.
Az IBR szerint alkalmazható a bio-építészetben.
A DIN EN 14342 szerint tanúsított, alacsony kibocsátású termék, az ezzel kezelt lépcsők és parketták bevihetők a német piacra.
A DIN 51130 szabvány szerint az R10 kategóriának megfelelően csúszásgátló bevonat.
A megszáradt bevonat nehezen gyulladó (TLA-053, DIN 4102 B2).
Színek tölgy faanyagon
 Farblos - színtelen
 Zeder - cédrus
 Nussbaum - dió
 Palisander/wenge - paliszander/wenge
 Weiß - fehér
 Treibholz - uszadékfa
 Schwarz - fekete

Alkalmazás
A felület legyen tiszta, zsír- és gyantamentes. A faanyag nedvességtartalma legyen 14% alatti. A felhordás és a száradás alatt a termék, a felület és a környezet hőmérséklete legyen +18°C felett, a levegő nedvességtartalma legfeljebb 60%.
A gyantában gazdag fafajtákat PNZ Grundrein - Mélytisztítóval keféljük át, azután hagyjuk legalább 12 órát száradni.
Az olaj nem akadályozza meg a faanyag sárgulását, szürkülését, ezért ha meg akarjuk ezt előzni, akkor alapozzunk PNZ Vergilbungsblocker - Sárgulásgátlóval. Ha a faanyag nem hajlamos a beérésre, vagy kimondottan szeretnénk hogy a színe megérjen, akkor nem szükséges a sárgulásgátló, a bevonat minőségét, tartósságát nem befolyásolja.
Tömbösített, ragasztott, lemezelt fák esetében próbaolajozást kell végezni, mert a ragasztóval telített részeken az olaj kevésbé tud beivódni, ezért azok foltokat okozhatnak.
Az olaj jobban kihozza a csiszolási hibákat, mint a lakkok, ezért finomabb és szebb csiszolást igényel. A csiszolás lépcsőknél 60-120, padlóknál 120, bútoron 180-240 finomságú legyen, csiszolás után száraz porszívóval portalanítsunk.
Használat előtt és közben az olajat alaposan keverjük el. Az eltérő gyártási idejű dobozokat használat előtt öntsük össze és keverjük meg.
Célszerű hengerrel felhordani, nedves a nedvesre eljárással addig itatni a felületet, amíg egyenletesen olajosan fénylő felületet nem kapunk, és a felület több olajat már nem vesz fel. Ez a fa típusától függően kb. 1 órát vesz igénybe. A frissen olajozott felületre rá lehet lépni. Ha a felület már nem vesz fel több anyagot, a felesleges olajat spaklival vagy gumis lehúzóval el kell távolítani, majd további várakozás nélkül puha polírozó koronggal maradéktalanul be kell dörzsölni a felületbe. Bedörzsölés után a felületen sehol nem maradhat nedvesen fénylő folt, vagy csepp, annak egyenletesen száraznak kell látszani. Szegélyek mentén, sarkokban, ajtó alatt, radiátor alatt és másutt ahol a gép nem fér hozzá, kézi dörzsivel kell szárazra bedörzsölni az olajat. Olajmaradékok nem lehetnek! Az olajmaradék nagyon lassan szárad, és mindig tapadós marad! A száradás során ügyeljünk a jó szellőzésre. 12 óra száradás után a műveletet a fentiek szerint megismételjük.
Ha színes változatot választunk, akkor az első réteget a színessel, a másodikat színtelennel készítsük el. Ezzel védjük a pigmenteket a kopástól. Ebben az esetben a második, színtelen réteget a visszatörlés után ne dolgozzuk bele a felületbe.
A felület 24 óra múlva óvatosan járható, de a teljes kikeményedéshez 8-10 napra van szükség. Ezalatt ne takarjuk le, óvjuk a nedvességtől és a nagyobb terheléstől.
Kiadósság
Kb. 15 m2/liter rétegenként. A kiadósság függ a faanyag nedvességtartalmától és a felület jellegétől. A szárazabb faanyag, a bordázott felület, az első réteg többet vesz fel, a tömörebb, olajosabb faanyag és a második réteg kevesebbet.
Tisztítás, karbantartás, javítás
Padlón
Rendszeres felmosásra, felülettisztításra a PNZ HOLZBODENSEIFE - fapadló szappant ajánljuk. Kíméletesen, környezetbarát módon tisztítja a felületet.
Időszakos frissítő kezelésre használja a PNZ Pfelegeemulsion - Ápoló emulziót. Viasztartalma frissíti a felület fényét.
Évente ellenőrizze a felület fényét, kopását. Ha valahol sérült (karcolások), vagy erősebben kopott (ajtóknál, sokat használt részeken), ott tisztítsa meg a felületet PNZ Grundrein - Mélytisztítóval, szükség esetén csiszolópárnával, majd tisztítás, száradás után kezelje újra egy réteg PNZ Objektöl - Beltéri padlóolajjal.
Bútoron
Időszakosan ápoljuk a felületet a fényesebbre polírozható PNZ Möbelwachs - Bútorviasszal vagy a mézillatú PNZ Bienenwachsbalsam - Méhviaszbalzsammal.
Rendszeres karbantartással folyamatosan fenntartható a felület minősége, és gyakorlatilag korlátlanná tehető az élettartam, hiszen mindig utánpótoljuk az elkopott részt. A rendszeres karbantartás összességében kevesebb munkával és költséggel jár, mint az időszakos nagyfelújítás.
Tárolás
Hűvös, fagymentes helyen. Kereskedelmi forgalomba hozható eredeti, bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 5 éven belül. Gondosan lezárt csomagolásban a gyakorlatban még évekig felhasználható.
Összetétel
Nemesített természetes olajok, szójaolaj, napraforgóolaj, repceolaj, izoalifátok, ólom- és báriummentes szárítóadalékok, kobaltbisz (2-etilhexanoát), vasoxidpigment, titánfehér.
Biztonsági figyelmeztetések
Erősen oxidáló anyagokkal reakcióba léphet. 67°C fölé hevítve szóráskor lobbanékony keveréket alkothat.
A kémiai biztonságról szóló, 2000. évi XXV. törvény alkalmazása szempontjából nem minősül veszélyes keveréknek, így biztonsági adatlap kiadása nem szükséges.
Fontos:
A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.Név:
E-mail cím:*
Telefon:*
Üzenet:*
Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!