környezetbarát fafestés, faviasz, faolaj

ami embernek és fának a legjobb

PNZ Izoláló alapozó /ISOLIERGRUND/ - 1/19

PNZ Izoláló alapozó /ISOLIERGRUND/ - 1/19
fa felületre:+
színtelen + színválaszték igen:színtelen
beltérre is:csak anyagkioldódás veszélye esetén
agresszív oldószer mentes:+

PNZ ISOLIERGRUND - Izoláló alapozó

                    kiszerelés literben és link a megrendeléshez

 0.75 2.50


Néhány faanyagból száradása során vagy nedves környezetben kioldódnak természetes összetevők, melyek a felületkezelést alulról károsítják, elszínezik, foltossá teszik. Ez leggyakrabban a parafánál és a nyers tölgy (esetleg teak, vörös cédrus) anyagoknál fordul elő, és a legjobban a világos és fehér színeket károsítja. Megelőzhető a jelenség a PNZ ISOLIERGRUND - Izoláló alapozóval, ami lezárja a fa felületi pórusait. Ne feledjük, hogy ezzel együtt elveszítjük a viaszok és olajok nagy előnyét, a nyitott pórusú felületet.
Alkalmas még préselt lemezekhez a ragasztó kioldódásának megelőzésére, valamint ásványi felületeken (vakolat, tégla, beton) a festékeken átütő nikotin, zsír, rozsda, víz- és salétromfoltok megállítására, lezárására, köztes rétegként is.
Kül- és beltérre, oldószermentes, vizes bázisú, színtelen. Csak alapozó, tehát a további felületkezelés szükséges.
Alkalmazás
Távolítsa el a szennyeződést és a régi festékréteget. A felületnek száraznak, tisztának és zsírmentesnek kell lennie. Ha a fát kéküléstől és rothadástól is kell védeni, akkor először a PNZ Imprägniergrund - Impregnáló alapozót vigyük fel, majd utána a PNZ ISOLIERGRUND - Izoláló alapozót.
A felhordás és a száradás alatt a termék, a felület és a környezet hőmérséklete legyen +8°C felett. Használat előtt jól keverje fel.
Felhordás ecsettel vagy hengerrel. Ha szükséges, száradás után második réteget is felvihetünk.
Száradási idő 1-2 óra, átfesthető 24 óra múlva.
Kiadósság
1 liter elegendő kb. 12 m2-re egy rétegben.

Tárolás
Hűvös, fagymentes helyen. Kereskedelmi forgalomba hozható eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 3 éven belül. Használat után a maradékot gondosan zárjuk le, a gyakorlatban még évekig használható marad.
Tisztítás
A szerszámokat közvetlenül a használat után mossuk el szappanos vízzel.

Összetevők
Víz, sellak, kolofónium, dammár, természetes latex, metilcellulóz, bórax, hamuzsír, tartósítószer.
Biztonsági előírások
A kémiai biztonságról szóló, 2000. évi XXV. törvény alkalmazása szempontjából nem minősül veszélyes keveréknek, így biztonsági adatlap kiadása nem szükséges.
Fontos
A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.


Név:
E-mail cím:*
Telefon:*
Üzenet:*
Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!