környezetbarát fafestés, faviasz, faolaj

ami embernek és fának a legjobb

PNZ IMPREGNÁLÓ ALAPOZÓ - 1/18

PNZ IMPREGNÁLÓ ALAPOZÓ - 1/18
fa felületre:+
színtelen + színválaszték igen:+
beltérre is:csakindokolt esetben
agresszív oldószer mentes:vizes oldat

PNZ IMPRÄGNIERGRUND W - Impregnáló alapozó
Színtelen, jól beivódó alapozó kékülés és más gombafertőzések ellen, természetesen száradó, növényi olaj alapú, oldószermentes, száradás után szagmentes. Nem zárja le a felület pórusait, ezért egyaránt alkalmas a nyitott- és a zártpórusú felületkezelő anyagok alá. Viaszok, olajok, lazúrok, természetes, vizes bázisú, oldószeres és kétkomponenses bevonatok alá. Vetemedésre hajlamos anyagoknál csak enyhe alakváltozást okoz.
Faszerkezetek, fából készült burkolatok, nyílászárók, fából készült épületek, virágládák, üvegházak, kerti bútorok stb., valamint nedves és vizes helyiségek fafelületeinek védelmére.
Nélkülözhetetlen a gombásodásra, penészedésre hajlamos, jellemzően a hazai puha- és keményfák használatakor, kültéren és beltéri vizes helyiségekben. Önmagában nem kopásálló és nem UV-álló, tehát mindenképpen szükséges a felülkezelése. Földbe ásott farészeken penészgátló alapozásnak alkalmas, de önmagában kevés, száradás után kenjük át valamilyen szigetelő bevonattal.
Csak ott használjuk, ahol valóban szükséges. Ne használja méhkaptárakra, növényházakra, szaunába, élelmiszerrel vagy állati táppal érintkező felületekre.
Alkalmazás
A terméknek be kell ivódnia a felületbe, ezért el kell távolítani minden korábbi réteget, a fának kezeletlennek, pormentesnek, száraznak kell lennie. A felhordás és a száradás alatt a termék, a felület és a környezet hőmérséklete legyen +8 és +30 °C között. A fa nedvességtartalma legyen 18% alatt. A nem fa felületeket (műanyag, vakolat, festés, beton, kő, növények, termőföld) takarjuk le, hogy a termék ne foltozza be. Használat előtt alaposan keverjük fel.
Felhordás: ecsetelés, mártás vagy szórás, a kezelendő tárgy minden oldalán egyszer.
A száradás alatt víz ne érje. Porszáraz 2 óra múlva, tapintásszáraz 3-4 óra múlva, csiszolható 6 óra múlva, a teljes száradás 24 óra. Hideg és nedves időben a száradási idők hosszabbak.
Vizes bázisú anyag, tehát első kezelésnél a szálakat fel fogja húzni, számoljunk a száradás után egy finom köztes csiszolással.
Anyagszükséglet - kiadósság
160-180 ml/m2 egy-két rétegben, 5-6 m2/liter.
Tisztítás
A szerszámokat mossa el közvetlenül a használat után szappanos vízzel.
Tárolás
Hűvös, fagymentes helyen. Kereskedelmi forgalomba hozható eredeti, bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 2 éven belül. Gondosan lezárt csomagolásban a gyakorlatban még évekig felhasználható. A maradékot is az eredeti csomagolásban tárolja!
Összetevők
Víz, alkid-olaj. Hatóanyag: 100g tartalmaz 0,8g propiconazolt és 0,4g IPBC-t (3-jód-2-propinilbutil-karbamát).
Biztonsági előírások
Amennyire lehet, a terméket környezetkímélőre fejlesztették. Mégis, ahhoz, hogy feladatát megfelelő hatékonyággal ellássa, kell tartalmaznia veszélyes összetevőket. Ezért feltétlen ügyeljen az alábbiakra:
Ne használja fölöslegesen. Csak olyan faanyagon és csak azokon a részeken szükséges, ami penészedésre, gombásodásra hajlamos.
Csiszoláskor használjon pormaszkot.
Gyermekek kezébe nem kerülhet.
Élelmiszertől és állateledeltől távol tartandó.
Ne használja méhkasok közelében.
Használat során biztosítson megfelelő szellőzést.
Élővizekbe nem kerülhet, mert környezeti károkat okozhat.
Bőrre és szembe nem kerülhet.
Üzemszerű, rendszeres használat esetén szüksége lesz a Biztonsági adatlap-ra.
Fontos
A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.


Név:
E-mail cím:*
Telefon:*
Üzenet:*
Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!