környezetbarát fafestés, faviasz, faolaj

ami embernek és fának a legjobb

PNZ HARTWACHSÖL /Keményviasz olaj / - 1/13

PNZ HARTWACHSÖL /Keményviasz olaj / - 1/13
természetes növényi olaj:olaj+viasz
fa felületre:+
parafa felületre:+
méregmentes környezetbarát:+
színtelen + színválaszték igen:színtelen és opálfehér
Gyerekjátékokra EN71/3:+
járófelületre is - kopásálló:+
beltérre is:csak beltérre
padlóviasz, bútorviasz, kültéri faviasz:csak beltérre
Élelmiszer és HT. vegyszerálló DIN68861-1C:+
Nyál és izzadtságálló DIN53160:+

PNZ HARTWACHS-ÖL - Keményviasz olaj

                    Kiszerelési méretek és link a rendeléshez

 0.25   0.75   2.50


Beltéri fapadók, parketták, lépcsők, tömörfa bútorok, konyhai munkalapok, mázatlan cserép, vágott tégla padlólapok, falburkolatok környezetbarát bevonata.
Nyitott pórusú, színtelen vagy fehér felületkezelő anyag fára és parafára. Erősen víztaszító, ellenáll az általános élelmiszereknek és háztartási vegyszereknek. Kiemeli a fa felületi struktúráját, szépen csiszolt felületeken térhatású bevonatot ad. A lakkoknál vékonyabb, de azoknak megfelelő keménységű felületet ad, kevésbé vetemedik meg tőle a faanyag. A réteg száradás után emberekre, állatokra és növényekre nem ártalmas. Nem tartalmaz környezetkárosító anyagokat és tartósítószereket.
Nem zárja le a felület pórusait, így lehetővé teszi a faanyag nedvességtartalmának ingadozását. Ez egyrészt jó hatással van a helyiség klímájára, másrészt jelentősen meghosszabbítja a faanyag élettartamát.
A lakkokkal ellentétben nem épít műanyagfelületet a faanyagon, így közvetlenül a faanyagot érintjük, azon járunk. Kellemes tapintású, finom viaszréteget képez, mely nemesíti, fényesíti a fát. A faanyag természetes mozgását, változását követi, nem pereg fel.
Természetes olajok és viaszok kombinációja. Olajtartalma a faanyag felső rétegeibe ivódik, ott a sejtfalakat kikeményítve ellenállóbbá, kopásállóbbá teszi a fát. Viasztartalma a felületen marad, polírozásakor vízlepergető, selyemfényű réteget ad.
Felhordáskor nem húzza fel a felület szálait, nem igényel köztes csiszolást. Száradás során a faanyag nem vagy alig vetemedik.
Nagy előnye a lakkokkal szemben, hogy a későbbiekben kopás vagy sérülés esetén foltban is javítható, tehát nem kell újra az egész felületet újra felcsiszolni, elegendő a sérülés, kopás helyét újra kezelni.
A DIN 68861-1C szabványnak megfelelően ellenáll az élelmiszereknek, háztartási vegyszereknek.
A DIN 53160 szabványnak megfelelően nyál- és izzadtságálló.
Az EN 71-3 szabványnak megfelelően gyermekjátékokra alkalmazható.

Név:
E-mail cím:*
Telefon:*
Üzenet:*
Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!