környezetbarát fafestés, faviasz, faolaj

ami embernek és fának a legjobb

PNZ BANGKIRAI OLAJ /teak színű/ - 1/6

PNZ BANGKIRAI OLAJ /teak színű/ - 1/6
kültéri időjárásálló:+
UV -álló:+
természetes növényi olaj:+
fa felületre:+
tégla kerámia cserép felületre:+
méregmentes környezetbarát:+
járófelületre is - kopásálló:+
THERMOWOOD - THERMOHOLZ felületekre:+
beltérre is:+

PNZ BANGKIRAI-ÖL - Bangkirai olaj (teak olaj)
 

                     kiszerelés literben és link a rendeléshez

 0.75  2.5  5.0  10.0  30.0Egzotikus fákhoz - természetes teak színű
Tulajdonságok:
Természetes olaj egzotikus fatípusok felületére. Nagy ellenálló képességű, időjárásálló. Megvédi a faanyagot az UV sugárzás káros hatásaitól. Száradás után szagtalan. Méreganyagtól mentes. Száradás után nem fog, nem foltozza a ruhát.
Alkalmazási terület:
Elsősorban egzóta fákból készült padlók, teraszpadlók, bútorok, kerti bútorok, faborítások védelmére kül- és beltéren, vizes helyiségekben is. Bangkirai, iroko, mahagóni, meranti, nyatoh, robble, jarrah, belinga, duglászfenyő, akác, tölgy, vörösfenyő és cédrus felületekre alkalmas.
Alkalmazás:
A felület legyen száraz, tiszta, pormentes. Algától, zsírtól és más szennyeződésektől tisztítsuk meg PNZ Gartenholzreiniger - Kerti bútor tisztítóval, csiszolópárnával. Az egzóták nagy része nem hajlamos a gombásodásra, penészedésre, de ha penészedésre hajlamos faanyagon használjuk, akkor alapozzunk PNZ Imprägrniergrund W - Impregnáló alapozóval. A PNZ Bangkirai-Öl - Bangkirai olajat a tiszta, kezeletlen fára ecsettel, szórással, hengerrel vagy mártással hordjuk fel két vagy három rétegben, a rétegek közt kb. 12 óra száradási idő kivárásával. A rétegek legyenek vékonyak, felhordás után 15-20 perccel ecsettel vagy polírozó szivaccsal dolgozzuk el a felesleget, ne maradjon a felületen folyékony olaj, csak amit a faanyag felszívott. Csak időjárásálló fákra alkalmazhatjuk. Az egzotikus fákon selyemfényű felületet képez. Felhordáskor és a száradás során a termék, a felület és a környezet hőmérséklete legyen 8°C felett.
A színes rétegekre javasoljuk egy színtelen PNZ AUSSENÖL - Kültéri olaj védőréteg felhordását, mely kopásállóbbá teszi a bevonatot.
Minden korábbi, még hordképes bevonat ápolására alkalmas. A nem hordképes bevonatokat le kell csiszolni, majd a rétegfelépítést az előzőek szerint kell elvégezni. A különböző felületeken eltérően hat, ezért feltétlenül próbabevonatot kell készíteni. Felhasználás előtt és közben jól fel kell keverni.
Ápolás, karbantartás
Teraszpadlón évente egy-két alkalommal javasolt PNZ Gartenholzreiniger - Kerti bútor tisztítóval átmosni, majd egy vékony réteg PNZ Bangkirai-Öl - Bangkirai olajjal frissíteni a járófelületet. Egyéb kültéri felületeken 1-2 évente ellenőrizzük a kopást, és a kitettebb, kopottabb részeket kenjük át újra egy rétegben. A rendszeres karbantartás összességében kevesebb munkával folyamatosan szép felületet ad, így gazdaságosabb, mint a ritkán elvégzett teljes felújítás.
Tárolás:
Hűvös, de fagymentes helyen. Eredeti, bontatlan csomagolásában 5 évig hozható forgalomba. A maradékot töltsük egy kisebb edénybe, és légmentesen zárjuk le. A gyakorlatban évekig eláll, a maradékot tehát érdemes eltenni későbbi karbantartásokra, javításokra..
Eszközök tisztítása:
Közvetlenül a használat után lakkbenzinnel.
Kiadósság:
1 liter átlagosan 20 m2-re elegendő rétegenként. A tényleges kiadósság függ a fa jellemzőitől, a felület csiszoltságától. Bordázott teraszanyagoknál vegyük figyelembe, hogy a tényleges felület a névlegesnél lényegesen nagyobb (x1,3-1,8).
Összetevők:
Nemesített természetes olajok, ólommentes szárítók, pigment, kobalt-bis (2-etil-hexanoát).
Biztonsági előírások:
Erősen oxidáló anyagokkal reakcióba léphet. 67°C fölé hevítve szóráskor lobbanékony keveréket alkothat.
A kémiai biztonságról szóló, 2000. évi XXV. törvény alkalmazása szempontjából nem minősül veszélyes keveréknek, így biztonsági adatlap kiadása nem szükséges.
Fontos:
A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.Név:
E-mail cím:*
Telefon:*
Üzenet:*
Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!