környezetbarát fafestés, faviasz, faolaj

ami embernek és fának a legjobb

PNZ BAMBUSZ ÁPOLÓ OLAJ - 1/5

PNZ BAMBUSZ ÁPOLÓ OLAJ - 1/5
PNZ BAMBUSZ ÁPOLÓ OLAJ
PNZ BAMBUSZ ÁPOLÓ OLAJ
kültéri időjárásálló:+
UV -álló:+
természetes növényi olaj:+
fa felületre:+
tégla kerámia cserép felületre:+
méregmentes környezetbarát:+
járófelületre is - kopásálló:+
beltérre is:+

PNZ Bambus-Pflegeöl W - Bambusz ápoló 

kiszerelés liter és rendelés

 0.75 liter  2.5 liter

SZÍNVÁLASZTÉK ITT


Természetes olajokból készült ápoló olaj kül- és beltéri impregnált bambusz felületekre. Időjárásálló, víztaszító, UV-álló, tartós bevonat. Védi és ápolja a bambuszból készült teraszpadlót, korlátot, kerítést, árnyékolót. Megakadályozza a felület szürkülését, hatékonyan megelőzi a kékülést, korhadást, penészedést.
Csak biocid (penészgátló) szerrel gyárilag kezelt bambuszfelületeken biztosít megfelelő védelmet. A bambusz szerkezete annyira zárt, hogy utólagos impregnálással nem lehet megfelelő védelmet biztosítani. A bambusz elemek vásárlásakor ügyeljen rá, hogy gyárilag impregnált terméket vásároljon. Az ilyen termékeken a bambusz ápoló olaj megfelelő hatású és tartós bevonatot ad. Nem elegendő a használata a talajba süllyesztett részeken, itt a nagy nedvesség miatt más szigetelési módot válasszunk.
Alkalmazás
A felület legyen száraz, tiszta, por- és zsírmentes, a penészfoltokat távolítsuk el. Felhordáskor és a száradás során a termék, a felület és a környezet hőmérséklete legyen 8°C felett. Használat előtt és közben a terméket alaposan keverjük fel. A végeredmény bambusztermékenként eltérő, ezért érdemes előbb egy félreeső felületen kipróbálni, hogy lássuk a várható eredményt. A termék folyékony állapotban tejszerű, megszáradva eltűnik fehérsége, áttetsző, barnás felületet ad. A szín intenzitása függ az felület alapszínétől és szívóképességétől.
Puha ecsettel, szálirányban vagy mártással hordjuk fel két rétegben. A rétegek felhordása közt várjunk legalább 8 óra száradást, de ne többet, mint 24 óra. A rétegek legyenek vékonyak, kerüljük a felesleges anyagfelvitelt, ne álljon a felületen az olaj, a fel nem szívódó felesleget töröljük le vagy oszlassuk el.
A maradékot gondosan lezárva tegyük el, hasznos lesz a későbbi karbantartásnál, javításoknál.
A szerszámokat közvetlenül a használat után mossuk el szappanos vízzel.
Ápolás, karbantartás
A felületet évente egy-két alkalommal ellenőrizzük, ahol kopás, sérülés vagy repedés tapasztalható, ott kenjük át egy rétegben a PNZ Bambus-Pflegeöl W - Bambusz ápoló olajjal. A rendszeres karbantartás összességében kevesebb munkával folyamatosan szép felületet ad, így gazdaságosabb, mint a ritkán elvégzett teljes felújítás.
Tárolás
Hűvös, de fagymentes helyen. Eredeti, bontatlan csomagolásában 3 évig hozható forgalomba. A maradékot töltsük egy kisebb edénybe, és légmentesen zárjuk le. A gyakorlatban évekig eláll, a maradékot tehát érdemes eltenni későbbi karbantartásokra, javításokra.
Kiadósság
1 liter átlagosan 8 m2-re elegendő rétegenként. Bordázott teraszanyagoknál vegyük figyelembe, hogy a tényleges felület a mértnél lényegesen nagyobb (x1,3-2,5).
Összetevők
Nemesített természetes olajok, természetes emulgálószerek, ólommentes szárítók, vasoxidpigment, tartósítószer. Hatóanyag: 0,9g/100g 3-jód-2-propinil-butilkarbamát, 0,00023g/100g flufenoxuron, 1-(4-(2-kloro-a-a-a-trifluor-p-tolyloy)-2-fluorofenil)-3-(2,6-difluorobenzoil)urea.
Biztonsági előírások
Erősen oxidáló anyagokkal reakcióba léphet. 67°C fölé hevítve szóráskor lobbanékony keveréket alkothat.
A kémiai biztonságról szóló, 2000. évi XXV. törvény alkalmazása szempontjából nem minősül veszélyes keveréknek, így biztonsági adatlap kiadása nem szükséges.
Fontos:
A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.

Név:
E-mail cím:*
Telefon:*
Üzenet:*
Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!